Ansatte

Bjørn Z. Ekelund

STYRELEDER, SENIORKONSULENT, PSYKOLOG, MBA

 

Bjørn er en av Norges fremste konsulenter på områdene samarbeid, teamutvikling, kommunikasjon i team og håndtering av ledelse på tvers av roller og kulturelle forskjeller.

 

Bjørn er også forsker, foredragsholder og forfatter. Han er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo, MBA ved Henley i London og internasjonal ledelse ved Universitetet i Agder.
 
Siden etableringen av Human Factors AS i 1993 har han sammen med sine kolleger utviklet nye konsepter for team organisasjoner som har utfordret tradisjonell bransjepraksis. Verktøyet Diversity Icebreaker® (DI) er nå Norges mest brukte verktøy for kommunikasjon og samhandling. I hans siste bok “Unleashing the Power of Diversity – How to Open Minds for Good.” (utgitt på Routledge forlag i 2019) beskriver han DI-verktøyets egenskaper, muligheter og hvordan det kan være til nytte over hele verden. DI er til nå brukt av ca 3000 konsulenter for over 350 000 personer i mer enn 75 land. Hver eneste dag holdes det flere DI-seminarer et eller annet sted i verden.

 

Bjørn er lidenskapelig opptatt av å lede DI-seminarer og å bistå organisasjoner og konsulentmiljø i en innovativ praksis med bruk av DI-konseptet. Foruten konsultativt arbeid i Norge bidrar han med faglige innspill i akademiske og profesjonelle miljø både i Norge og i globale organisasjoner.

 

Bjørn bruker sin kjerne-kunnskap om håndtering av mangfold for innovasjon bl.a. ved å bidra til etablering av nye samfunnsnyttige organisasjoner som understøtter entreprenørskap (Colab, Larvik, 2017), kunnskapsformidling (Tilt.work, 2021) inkludering av innvandrere (VIEROSS AS, 2021) og vitalisering av eldres ressurser i samfunnet (Visdomsprenørene AS, 2022).


Bjørn var daglig leder i Human Factors AS 1993-2014, og har siden 2015 vært arbeidende styreleder/seniorkonsulent. 


Han kriver jevnlig artikler på tilt.work


Bjørns CV

E-mail: bjorn.z.ekelund@human-factors.no

Mobil (+ 47) 908 75 547

Back